Киселівська громада

Чернігівська область, Чернігівський район

4 червня в Україні вшановують пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Дата: 04.06.2024 15:45
Кількість переглядів: 78

Фото без опису

4 червня в Україні вшановують пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України. У світі, за рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 19 серпня 1982 року, цього дня відзначається Міжнародний день безневинних дітей — жертв агресії.

За ініціативи Першої леді Олени Зеленської в Україні 4 червня 2022 року започаткували щорічне проведення акції «Голоси дітей», присвячене пам’яті маленьких українців, чиє життя забрала війна.

Відповідно до інформації з державного порталу «Діти війни» станом на 02 травня 2024 року внаслідок збройної агресії РФ проти України Офісом Генерального прокурора зафіксовано 1311 випадків поранення дітей та 545 фактів загибелі дітей. Проте такі дані є не остаточними, оскільки не можливо отримати достовірної інформації через активні бойові дії і тимчасову окупацію частини території України.

Запрошуємо всіх небайдужих долучитися до щорічної акції «Голоси дітей» та вшанувати пам’ять вбитих маленьких українців. В рамках акції необхідно пов’язати на деревах дзвіночки, які символізують голоси вбитих дітей.

  Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

  

      

Цього дня дзвіночки дзвенітимуть по всій країні…

Цей передзвін символізує голоси маленьких українців, яких вже ніколи не почують батьки.

У разі неможливості пов’язати дзвіночки, можна розмістити символічні фігурки білих голубів та вшанувати хвилиною мовчання пам'ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії РФ проти України, запаливши свічки пам’яті.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь