Киселівська громада

Чернігівська область, Чернігівський район

26 квітня - День пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи, однієї з найстрашніших катастроф за всю історію ядерної енергетики.

Дата: 26.04.2024 18:15
Кількість переглядів: 133

Фото без опису

26 квітня 1986 року світ здригнувся від жахливої ядерної катастрофи, спричиненої недолугим радянським керівництвом. Тоді сотні людей: працівники АЕС, пожежники, військовослужбовці, будівельники, учені, медики повстали на боротьбу з жахливими наслідками аварії, запобігли ще більшій катастрофі та зберегли життя мільйонів людей на всій планеті. Маємо пам’ятати їх подвиг!

Зараз у Чернігівському районі на обліку перебуває 1296 ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. Вони отримують компенсації та забезпечуються санаторно-курортним лікуванням.

Також в цей день маємо пам’ятати про мужність, самовідданість і високий професіоналізм представників силових структур і персоналу Чорнобильської станції, які вберегли світ від повторення ядерної трагедії у 2022 році, коли рашистські війська захопили станцію. Нажаль, у 21 сторіччі знову постала ядерна загроза з боку терористичного режиму російської федерації, який не полишаючи спроб захопити Україну, погрожує застосуванням ядерної зброї та терактами на атомних станціях.

Шануймо учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і вічна пам’ять жертвам Чорнобильської катастрофи!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь