Киселівська громада

Чернігівська область, Чернігівський район

На Чернігівщині відбудують «Епіцентр»

Дата: 21.10.2023 20:04
Кількість переглядів: 95

Фото без опису

На Чернігівщині відбудують «Епіцентр»

На території Киселівської громади ТОВ «Епіцентр К» планує відкрити новий торговельний центр на місці повністю зруйнованого. Розпочали підготовчі роботи: завали розібрані, на часі – містобудівна документація.

   Проєкт майбутнього торговельного центру презентував генеральний директор ТОВ «Епіцентр К» Петро Михайлишин під час зустрічі з першим заступником начальника ОВА Костянтином Мегемом та начальником Чернігівської РВА Андрієм Попиком. Вартість інвестиційного проєкту перевищує мільярд гривень. Будівля «Епіцентру» буде одноповерховою, але більшої площі – близько 33 тисячі квадратних метрів (було – 24 тис. кв. м). Головне – у проекті передбачено укриття, яке матиме подвійне призначення і використовуватиметься як паркінг. Загалом тут одночасно зможуть перебувати понад дві тисячі людей, в тому числі й мешканці прилеглого житлового масиву.

Фото без опису   За словами Петра Михайлишина, рішення з відновлення Епіцентру – складне, зважаючи близькість кордону з ворогом. Але вкрай важливе в нинішніх умовах: для інших інвесторів це буде своєрідним лакмусом для фінансування бізнес-проєктів, а для самих громадян – нагадуванням, що життя продовжується. Проєкт буде корисним і самій громаді: у разі його реалізації у місцеву скарбницю буде сплачено більш ніж 16 млн грн податків і зборів. Плюс – це майже пів тисячі додаткових робочих місць. «Від обласної державної адміністрації – всебічне сприяння в реалізації цього проєкту. Адже йдеться про наповнення бюджетів, в тому числі громади, яка серед найбільш постраждалих внаслідок повномасштабного вторгнення. До того ж ваша компанія є учасником програми «єВідновлення».

   Тож наявність її на місцевому ринку сприятиме скорішому відновленню помешкань жителів області, які зараз стикаються з проблематикою закупівлі будівельних матеріалів», – зауважив Костянтин Мегем. У підтримці з боку Чернігівської РВА запевнив Андрій Попик. Орієнтовна дата відкриття – літо наступного року. 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь