Киселівська громада

Чернігівська область, Чернігівський район

Винесено вирок військовому рф, який знущався над сім’єю на Чернігівщині

Дата: 08.08.2023 09:04
Кількість переглядів: 95

Фото без опису

Суд виніс вирок російському військовослужбовцю, який катував, знущався та грабував сім’ю на Чернігівщині.

Злочинцем виявився громадянин рф, уродженець м. Анграськ Іркутської області. Він входить до складу батальйону 74-ї окремої гвардійської Звенигородсько-Берлінської ордена Суворова 2 ступеня мотострілецької бригади, з дислокується у Кемеровській області, рф.

Слідством встановлено, що під час окупації Чернігівщини, а саме села Лукашівка, він разом з іншими військовими рф у березні 2022 року вдерся до оселі подружжя, яке виховує трьох неповнолітніх дітей, один з яких є інвалідом. Вимагаючи інформацію про місцезнаходження військовослужбовців Збройних Сил України рашисти погрожували розстрілом, приставляючи пістолет до голови чоловіка, били його прикладом автомата, лякали відрубати сокирою пальці рук. Навіть, погрожували кинути гранату у погреб, де переховувалась дружина з дітьми.

Знущання повторювались декілька днів. Під час цього, орки обшукали будинок та винесли все цінне, навіть дитячий одяг.

Жорстоке та нелюдське поводження загарбника з сім’єю підтверджено показаннями свідків та потерпілих, які впізнали воєнного злочинця за фотографіями.

На підставі доказів, зібраних співробітниками СБУ, суд визнав злочинця винним за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. У порядку спеціального судового розгляду йому винесено вирок у вигляді 12 років позбавлення волі. Строк відбування покарання засудженому рахуватиметься з моменту його фактичного затримання.

Документування протиправної діяльності проводилося співробітниками Управління СБ України в Чернігівській області у взаємодії з Управлінням стратегічних розслідувань в Чернігівській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури.

За матеріалами СБУ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь