Киселівська громада

Чернігівська область, Чернігівський район

Головне управління ДПС у Чернігівській області інформує

Дата: 04.08.2023 08:26
Кількість переглядів: 93

Фото без опису

Платники Чернігівщини у липні 2023 року сплатили до бюджетів

 1,4 млрд грн податків і зборів та 984 млн грн єдиного внеску

 

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що у липні 2023 року до бюджетів усіх рівнів юридичними та фізичними особами сплачено понад 1,4 млрд грн податків та зборів.

До державного бюджету спрямовано 35 відсотків загальної суми надходжень - 485 млн гривень. У порівнянні з фактом липня минулого року найбільш суттєво збільшились надходження з податку на доходи фізичних осіб на 20 відс. (+43 млн грн).

До місцевих бюджетів усіх рівнів сплачено 916 млн грн податків та зборів (65 відс. в загальнообласній сумі). У порівнянні з липнем 2022 року надходження збільшились на 15 відс. (+122 млн грн).

Основну суму доходів місцевого бюджету (77 відс.) сформовано за рахунок податку на доходи фізичних осіб, якого сплачено майже 710 млн грн (збільшення на 23 відс. або на 135 млн грн до факту липня 2022 року). Також суттєвий приріст надходжень відбувся по єдиному податку (на 37 відс.).

Єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у липні сплачено 984 млн грн, чим забезпечено приріст надходжень порівняно з минулорічними на 24 відс. або на 191 млн гривень.

Завдяки виконанню свого громадянського обов’язку платниками щодо сплати податків, зборів та єдиного внеску держава стабільно отримує кошти для забезпечення Збройних Сил України, бюджетної сфери, соціальних виплат та відновлення інфраструктури.

         Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь