Киселівська громада

Чернігівська область, Чернігівський район

Пенсійний Фонд України інформує

Дата: 13.04.2023 09:53
Кількість переглядів: 72

Особливості формування та оплати електронного листка непрацездатності внаслідок виробничої травми.

 

При зверненні застрахованої особи до медичного закладу з приводу травми, отриманої на виробництві, лікарем формується медичний висновок за категорією “Захворювання або травма загального характеру” з відміткою про зв’язок випадку з професійною діяльністю.

Одночасно в Електронному реєстрі листків непрацездатності створюється електронний листок непрацездатності з причиною непрацездатності “Тимчасова непрацездатність внаслідок захворювання або травми, що не пов’язані з нещасним випадком на виробництві”.

Тільки у разі визнання нещасного випадку таким, що пов’язаний з виробництвом на підставі акту розслідування за формою Н-1/П, причину непрацездатності можливо змінити на причину “Тимчасова непрацездатність внаслідок нещасного випадку на виробництві”.

Це передбачено нормами п. 7 розділу II Порядку видачі (формування) листків непрацездатності в Електронному реєстрі листків непрацездатності, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 17.06.2021 №1234.

Зміни вносяться уповноваженими працівниками Пенсійного фонду України.

Після цього роботодавець зможе сформувати заяву-розрахунок на фінансування страхової виплати в електронному кабінеті на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України. Система “підвантажить” електронний листок непрацездатності із новою причиною непрацездатності в “Додаток про тимчасову непрацездатність внаслідок нещасного випадку або профзахворювання”.

Звертаємо увагу, що перші сімнадцять днів тимчасової непрацездатності оплачуються роботодавцем за власні кошти, з вісімнадцятого дня — за кошти Пенсійного фонду України. Допомога нараховується у розмірі 100% середньої заробітної плати.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь