Киселівська громада

Чернігівська область, Чернігівський район

Чернігівський обласний центр зайнятості інформує

Дата: 29.03.2023 09:01
Кількість переглядів: 75

Компенсації для роботодавців: за працевлаштування яких безробітних заплатить служба зайнятості

 

Сьогодні, в умовах воєнного стану, служба зайнятості пропонує бізнесу та роботодавцям фінансову підтримку у вигляді активних програм. Серед новацій - три нові компенсаційні виплати, спрямовані на працевлаштування безробітних, яким важко конкурувати на ринку праці.

Так, компенсацію ЄВ роботодавці отримають за працевлаштування одиноких батьків, в тому числі батьків дітей з інвалідністю; осіб, яким до настання права на пенсію за віком залишилося 10 і менше років; довготривалих безробітних; осіб, стосовно яких згідно із Законом встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, після їх звільнення тощо.

Компенсація 50% фактичних витрат на оплату праці надаватиметься за працевлаштування осіб з інвалідністю, які не досягли пенсійного віку; учасників бойових дій; осіб, яким до настання права на пенсію за віком залишилося не більше 5 років.

50% мінімальної заробітної плати компенсуватиметься за працевлаштування осіб, віком до 25 років, які сумарно мають страховий стаж не більше 12 місяців; осіб, віком до 35 років – на перше робоче місце; осіб, звільнених із строкової військової або альтернативної (невійськової) служби – на перше робоче місце після такого звільнення.

Крім того, продовжують діяти такі послуги, як надання компенсацій на оплату праці працевлаштованих внутрішньо переміщених осіб, а ще – допомога по частковому безробіттю.

Також роботодавці мають змогу отримати мікрогрант на розвиток свого бізнесу за програмою «Власна справа» урядового проєкту «єРобота». Ще служба зайнятості пропонує їм перепідготовку або підвищення кваліфікації працівників, котрі належать до певних категорій, зокрема віком старше 45 років, шляхом отримання ваучера. Гнучкі форми підготовки дозволяють навчатися без відриву від роботи.

Всі ці програми фінансової підтримки роботодавців мають на меті відродити економіку країни, зберегти існуючі та створити нові робочі місця. Тримати економічний фронт допомагає й програма з організації суспільно корисних робіт. До речі, Чернігівщина входить до п’ятірки областей з найбільшою кількістю безробітних, залучених до «Армії відновлення».

Про все це йшлося вчора на «круглому столі» для роботодавців Корюківщини за участю заступника директора Чернігівського обласного центру зайнятості Сергія Роговця. Подібні заходи цього тижня також відбудуться і в інших територіальних громадах.

За детальною інформацією щодо послуг служби зайнятості роботодавцям звертайтеся за телефоном (0462)77-90-25 або на наш канал онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь