Киселівська громада

Чернігівська область, Чернігівський район

Служба безпеки України інформує

Дата: 16.12.2022 08:43
Кількість переглядів: 108

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно російської агентки, яка передавала розвіддані про переміщення підрозділів ЗСУ

Слідчими Управління СБ України в Чернігівській області за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно мешканки одного з прикордонних селищ, яка передавала ворогу розвіддані про переміщення та дислокацію підрозділів ЗСУ в регіоні.

Контррозвідники СБУ затримали ворожу поплічницю у вересні 2022 року.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 32-річна жінка після початку повномасштабного вторгнення налагодила зв'язки з російськими окупантами.

Після звільнення території вона продовжила співпрацю з ворогом, здійснюючи збір даних про розташування сил оборони, місць зберігання озброєння та військової техніки, розміщення блокпостів, руху військових колон.

Зібрані відомості зловмисниця за грошову винагороду передавала окупантам за допомогою одного з месенджерів.

Під час проведення слідчих дій правоохоронці вилучили у ворожої інформаторки засоби комунікації з доказами листування з представником спецслужб рф.

Зловмисниця обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст.114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану).

Наразі обвинувальний акт стосовно російської агентки скеровано до суду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь