Киселівська громада

Чернігівська область, Чернігівський район

ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ ВИКОНАВЧА ДИРЕКЦІЯ ІНФОРМУЄ

Дата: 22.11.2022 11:32
Кількість переглядів: 96

Фото без опису

 

 

Внаслідок бойових дій постраждали 728 працівників, 214 з них загинули

З початку війни на підприємствах України зафіксовано 728 постраждалих внаслідок бойових дій працівників (+26 за останній тиждень).

З них під час виконання трудових обов’язків через збройну агресію росії загинуло 214 українців.

Найбільша кількість потерпілих серед працівників підприємств, зареєстрованих:

у Києві – 148 постраждалих, 39 з яких травмовані смертельно;

у Дніпропетровській області 94 постраждалих, 32 смертельно;

Миколаївській області – 76 постраждалих, 28 смертельно;

Харківській області74 постраждалих, 15 смертельно;

Донецькій області – 63 постраждалих, 11 смертельно;

Запорізькій області52 постраждалих, 10 смертельно;

Вінницькій області40 постраждалих, 12 смертельно;

Чернігівській області – 28 постраждалих, 8 смертельно;

Сумській області – 27 постраждалих, 12 смертельно;

Кіровоградській області – 23 постраждалих, 11 смертельно;

а також у Київській області – 22 постраждалих, 11 смертельно.

 

Висловлюємо співчуття близьким і рідним.

Щодо кожного випадку поранень або смерті українських працівників внаслідок російського вторгнення організовується робота з розслідування.

Усі працівники, постраждалі під час роботи внаслідок бойових дій, забезпечуються Фондом соціального страхування України страховими виплатами і медико-соціальними послугами.

Потерпілі зі стійкою втратою працездатності упродовж усього життя або до повного відновлення здоров’я крім одноразових допомог також забезпечуються Фондом щомісячними страховими виплатами, які у повному обсязі компенсують їм втрачений заробіток відповідно до ступеня втрати працездатності. Також одноразові грошові допомоги і щомісячні страхові виплати призначаються для членів сімей загиблих працівників.

Зверніть увагу, до відомостей про кількість постраждалих не включаються військовослужбовці, поліцейські, рядовий та начальницький склад органів внутрішніх справ, органів і підрозділів цивільного захисту ДСНС та ін.

 

Пресслужба виконавчої дирекції
 Фонду соціального страхування України

За час війни ФССУ виплатив 10 млрд грн лікарняних і декретних допомог

З початку повномасштабного вторгнення фахівці Фонду соціального страхування України в областях і місті Києві доклали всіх зусиль, аби виплати за лікарняними не призупинялись навіть в найскладніших обставинах – тож лікарняні і декретні допомоги продовжували виплачуватись навіть в умовах активних бойових дій, у тимчасово окупованих регіонах, для працівників, які евакуювались за кордон, або чиї роботодавці не змогли подати лікарняні на оплату.

Понад 1,4 мільйона українців з початку війни були на оплачуваному Фондом лікарняному або у декретній відпустці. ФССУ виплатив для них понад 9,7 мільярда гривень за листками непрацездатності, які їх роботодавці опрацювали, розрахували та подали до Фонду на оплату. А для окремих із них, зокрема частини вимушено переміщених осіб, Фонд нарахував допомоги напряму без залучення роботодавця, якщо він не зміг подати заяву через бойові дії.

Слідкувати за станом оплати свого лікарняного можна онлайн – для цього Фондом запроваджено декілька видів звітності, яка щоденно оновлюється у телеграм-каналі: https://t.me/socialfund (орієнтуйтесь на дату прийняття заяви-розрахунку, поданої роботодавцем за вашим лікарняним).

Дізнатись дату прийняття заяви можна безпосередньо у роботодавця або у відділенні Фонду, де його зареєстровано.

Контакти: https://docs.google.com/document/d/1WOc3xhgnrqRwYaoLd3AT1m1jKsY-rLrFSGaHv9z4Gn4 (необхідно назвати свій ідентифікаційний код).

 

Пресслужба виконавчої дирекції
 Фонду соціального страхування України

ФССУ завершив фінансування щомісячних страхових виплат – потерпілим направлено 906 млн грн упродовж листопада

Навіть під час воєнного стану щомісячні страхові виплати для потерпілих на виробництві продовжують виплачуватись Фондом соціального страхування України вчасно та в повному обсязі. Страхові виплати фінансувались вчасно навіть під час активних бойових дій і для потерпілих, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях.

Упродовж листопада ФССУ профінансував для 170 тисяч українців, які мають профхворобу або отримали травми під час виконання посадових обов’язків (зокрема внаслідок бойових дій), а також членів їх родин 906 мільйонів гривень щомісячних страхових виплат.

Платіжні доручення для направлення коштів з рахунку Фонду на рахунки потерпілих відправлені у повному обсязі в усіх регіонах. Водночас, безпосереднє перерахування коштів проводиться не Фондом і, на жаль, в умовах воєнного стану може тривати довше, ніж зазвичай.

Станом на сьогодні перерахування коштів завершено для 128 тисяч потерпілих і їх сімей на суму понад 753 мільйона гривень.

Нагадаємо, такі виплати в повному обсязі компенсують потерпілим внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань втрачений заробіток відповідно до ступеня втрати працездатності та фінансуються у наступному місяці за попередній.

Оперативна інформація про стан фінансування страхових виплат, лікарняних і декретних допомог оновлюється у телеграм-каналі ФССУ: https://t.me/socialfund.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь