Киселівська громада

Чернігівська область, Чернігівський район

Чернігівський РС УДМС України в Чернігівській області інформує

Дата: 02.11.2022 12:56
Кількість переглядів: 192

З 1 листопада змінилася вартість надання адміністративних

послуг у сфері міграції

 

З 1 листопада 2022 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 14 жовтня 2022 року № 1180 «Про внесення змін у додаток до Постанови КМУ від 2 листопада 2016 р. №770», відповідно до якої ухвалено нові суми вартості адміністративних послуг у сфері міграції.

Відповідно до Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус», гранична вартість адміністративних послуг залежить від розміру прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року.

Зазначимо, що вартість адміністративної послуги у сфері міграції переглядалась лише один раз, починаючи з 2016 року – у 2019 році. Відтак, значний розрив у часі, протягом якого вартість адміністративних послуг ДМС не переглядалася, призвів до дисбалансу між існуючою ціною та тими затратами, які спрямовано на роботу Єдиного державного демографічного реєстру.

 

ВАЖЛИВО! ПІД ЧАС ДІЇ ВОЄННОГО СТАНУ за нетермінове оформлення

  • паспорта громадянина України

  • паспорта громадянина України для виїзду за кордон

ВАРТІСТЬ АДМІНІСТРАТИВНОЇ ПОСЛУГИ НЕ ЗБІЛЬШУЄТЬСЯ!

 

Варто нагадати, Законом встановлено, що розмір адміністративного збору за оформлення (у тому числі замість втрачених або викрадених), обмін документів включає:

  • вартість адміністративної послуги;

  • вартість бланка документа та його персоналізації (визначає Поліграфкомбінат «Україна»).

До місцевих бюджетів зараховується:

- 70% вартості адміністративної послуги.

Ці кошти спрямовуються на розбудову місцевого самоврядування та забезпечення соціальних програм, зокрема «Освіта»; «Охорона здоров’я»; «Соціальний захист і соціальне забезпечення»; «Культура і мистецтво»; «Фізична культура і спорт»; «Будівництво об’єктів соціально-культурного призначення»; «Транспорт і дорожнє господарство»; «Житлово-комунальне господарство» тощо;

До спеціального фонду Державного бюджету України зараховується:

- 30% вартості адміністративної послуги.

Ці кошти спрямовуються на підтримку роботи Єдиного державного демографічного реєстру 24/7 та розширення електронних сервісів держави (ДІЯ, єМалятко, одночасне оформлення паспорта громадянина України та закордонного паспорта, отримання РНОКПП під час оформлення паспорта вперше, декларування/реєстрація місця проживання в електронному вигляді тощо).

Відтепер вартість вказаних документів складає:

  • паспорт громадянина України (ID-картка):

  • вперше – безкоштовно;

  • до 20 робочих днів – 450 грн. (126 грн. – вартість адмінпослуги та 324 грн. – вартість бланка)

  • до 10 робочих днів – 820 грн. (496 грн. – вартість адмінпослуги та 324 грн. – вартість бланка)

  • паспорт громадянина України для виїзду за кордон:

  • до 20 робочих днів – 856 грн. (352 грн. – вартість адмінпослуги та 504 грн. – вартість бланка)

  • до 7 робочих днів та до 3 робочих днів у разі наявності підстав – 1496 грн. (992 грн. – вартість адмінпослуги та 504 грн. – вартість бланка)

  • посвідка на тимчасове проживання: 1258 грн. (452 грн. – вартість адмінпослуги та 432 грн. – вартість бланка, 34 грн. – державне мито, 340 грн. - адміністративний збір)

  • посвідка на постійне проживання: 1013 грн. (496 грн. – вартість адмінпослуги та 432 грн. – вартість бланка, 85 грн. – державне мито)

посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон: 5337 грн. (452 грн. – вартість адмінпослуги та 4800 грн. – вартість бланка, 85 грн. – державне мито).

Водночас звертаємо увагу осіб, які здійснили оплату адміністративних послуг та подали заяви для оформлення документів до 1 листопада 2022 року: вони отримають документи за старою ціною.

Ті ж особи, які здійснили оплату адміністративних послуг до 1 листопада 2022 року, але заяву для оформлення документів ще не подавали, матимуть можливість здійснити доплату за тарифами, що діятимуть на момент подачі відповідних заяв.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь