Киселівська громада

Чернігівська область, Чернігівський район

Інформація Фонду соціального страхування України

Дата: 04.07.2022 16:29
Кількість переглядів: 199

Фото без опису

Внаслідок бойових дій постраждали 355 працівників, 119 з них загинули

З початку війни внаслідок бойових дій на підприємствах України зафіксовано 180 випадків травмування та/або смерті працівників, більшість з яких групові.

Під час виконання трудових обов’язків через збройну агресію росії постраждали 355 працівників (+19 за останній тиждень), 119 з них загинули.

Найбільша кількість потерпілих зареєстрована:

? у Миколаївській області – 65 постраждалих, 26 з яких травмовані смертельно;

? Києві – 61 постраждалий, 21 смертельно;

? на Донеччині – 43 постраждалих, 9 смертельно;

? у Чернігівській області – 24 постраждалих, 7 смертельно,

? в Сумській області  – 22 постраждалих, 8 смертельно;

? а також на Київщині – 20 постраждалий, 9 смертельно.

Висловлюємо співчуття близьким і рідним.

Щодо кожного випадку поранень або смерті українських працівників внаслідок російського вторгнення організовується робота з розслідування.

Усі працівники, постраждалі під час роботи внаслідок бойових дій, забезпечуються Фондом соціального страхування України страховими виплатами і медико-соціальними послугами.

Потерпілі зі стійкою втратою працездатності упродовж усього життя або до повного відновлення здоров’я крім одноразових допомог також забезпечуються Фондом щомісячними страховими виплатами, які у повному обсязі компенсують їм втрачений заробіток відповідно до ступеня втрати працездатності. Також одноразові грошові допомоги і щомісячні страхові виплати призначаються для членів сімей загиблих працівників.

Зверніть увагу, до відомостей про кількість постраждалих не включаються військовослужбовці, поліцейські, рядовий та начальницький склад органів внутрішніх справ, органів і підрозділів цивільного захисту ДСНС та ін.

 

Пресслужба виконавчої дирекції
 Фонду соціального страхування України

ФССУ продовжує фінансувати страхові виплати потерпілим на окупованих територіях

Фонд соціального страхування України продовжує фінансувати щомісячні страхові виплати для тисяч потерпілих, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях. На цьому наголосили під час робочої зустрічі представників соціального партнерства у правлінні Фонду і виконавчої дирекції ФССУ.

Участь у заході взяли: голова правління Фонду Євген Котик, заступниця голови правління Наталія Землянська, члени правління Володимир Цветов і Володимир Максимчук, директор виконавчої дирекції Фонду Тетяна Михайленко та начальник управління організаційної роботи виконавчої дирекції Василь Ніконенко.

Робоча зустріч відбулась з метою обговорення актуальних питань діяльності Фонду соціального страхування України в умовах воєнного стану.

Попри чисельні складнощі, які виникли внаслідок повномасштабного вторгнення росії, Фонд у короткі терміни налагодив роботу усіх обласних управлінь та адаптував процеси під умови воєнного стану. Це дозволило не призупиняти виплати матеріального забезпечення і страхових виплат.

Однак найбільш складним залишається питання проведення фінансування на тимчасово окупованих територіях – технічні перепони, потреба верифікації та часта неможливість роботодавців здійснити виплату отриманих від Фонду коштів працівникам не дозволяють проводити фінансування територій штатно.

Фахівці Фонду соціального страхування України не припиняють роботу з налагодження виплат. Попри чисельні складнощі, потерпілі на виробництві та їх сім’ї, які залишились на окупованих територіях, у повному обсязі отримують щомісячні страхові виплати від Фонду на банківські картки. Зокрема, упродовж цього тижня для понад 2 тисяч потерпілих Херсонщини ФССУ перерахував 14 мільйонів гривень страхових виплат.

На жаль, наразі непрофінансованими залишаються допомоги за листками непрацездатності окремих застрахованих осіб, чиї роботодавці залишились на окупованих територіях, не виходять на зв’язок, не мають можливості гарантувати виплату отриманих від Фонду коштів працівникам.

Для таких працівників Фондом було адаптовано порядок нарахування допомог без залучення роботодавця – у зв’язку із потребою верифікації, для отримання допомоги напряму працівники мають евакуюватись на підконтрольну територію України та звернутись у будь-яке зручне відділення ФССУ.

Також учасники наради обговорили фінансовий стан Фонду та затримку у фінансуванні матеріального забезпечення, викликану перевищенням потреби у видатках над доходами. Так, за підсумками січня–травня ФССУ недоотримав 2 млрд гривень дохідної частини. Водночас, усі допомоги продовжують фінансуватись Фондом у повному обсязі.

Наразі шляхи пришвидшення фінансування лікарняних і декретних допомог є одним із головних пріоритетів роботи правління Фонду та виконавчої дирекції.

Пресслужба виконавчої дирекції
 Фонду соціального страхування України

З 01 липня в Україні зріс прожитковий мінімум та пов’язані з ним страхові виплати

З 01 липня 2022 року в Україні планово збільшився розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб – з 2 481 гривні до 2 600 гривень.

Відповідно зросла сума пов’язаних з ним одноразових допомог, які фінансуються Фондом соціального страхування України для потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, а також осіб, які мають право на виплати в разі втрати годувальника.

Так, для осіб, у яких право на страхові виплати від Фонду настане з 01 липня цього року, розмір допомоги складе:

• потерпілому внаслідок нещасного випадку на виробництві відповідно до ступеня втрати професійної працездатності (максимально 17 розмірів прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб, при 100% втрати працездатності) – 44 200 грн;

• сім’ї у разі смерті потерпілого (100 розмірів прожиткового мінімуму) – 260 000 грн;

• утриманцю у разі смерті потерпілого (20 розмірів прожиткового мінімуму) – 52 000 грн.

Раніше ці виплати становили 42 177 грн, 248 100 грн, 49 620 грн відповідно.

 

Пресслужба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь