Киселівська громада

Чернігівська область, Чернігівський район

Сімейний патронат

Дата: 18.11.2021 13:59
Кількість переглядів: 1025

Найкращим середовищем для повного і гармонійного розвитку для дитини є сім’я. Кожна дитина потребує материнської любові та ніжності,  батьківської поради та підтримки, родинного тепла та затишку.

Дуже важливо, щоб завжди хтось був поряд, підтримав, допоміг. На привеликий жаль, чимало дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування проводять своє дитинство в притулках або інтернатних закладах, зростають без атмосфери любові та родинного затишку. І кожна така дитина чекає, що одного дня добрі та лагідні люди заберуть її у свою сім’ю…

Проблема дитячого сирітства з кожним днем стає більш актуальною і болючішою темою для нашого суспільства. Діти повинні зростати в сім’ях рідних батьків, але коли це неможливо, альтернативою біологічній родині може слугувати інша сім’я. Держава створила систему підтримки та виховання дітей-сиріт у вигляді прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, коли дитина виховується не в інтернаті, а в сім’ї людей, готових виконувати роль батьків.  Існують різні форми влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а саме: усиновлення, опіка і піклування, влаштування на виховання та спільне проживання до прийомної сім’ї або до дитячого будинку сімейного типу.

У  Гайсинському  районі функціонують п’ять прийомних сімей, в яких виховається 8 прийомних дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та один дитячий будинок сімейного типу, в якому виховуються 8 дітей – вихованців. Всі ці діти мають свою непросту життєву історію. Проте, доля подарувала їм шанс мати щасливу та дружню родину, люблячих та турботливих батьків, які зігрівають їх своєю любов’ю та теплом, оберігають від всіх життєвих негараздів.   

Що таке прийомна сім’я та дитячий будинок сімейного типу?

 

 Прийомна сім'я - це сім'я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, яка добровільно за плату взяла на виховання та спільне проживання від 1 до 4 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Дитячий будинок сімейного типу – сім’я, в якій поряд з власними дітьми живуть і виховуються діти позбавлені батьківського піклування. Така сім’я може взяти на виховання від 5 до 10 прийомних дітей. Вихованці перебувають у дитячому будинку сімейного типу до досягнення повноліття, а в разі продовження навчання у професійно-технічному, вищому навчальному закладі I–IV рівнів акредитації – до його закінчення, але не пізніше досягнення ними 23-річного віку.

Прийомній сім'ї щомісяця виділяється державна соціальна допомога на кожну прийомну дитину для придбання одягу, взуття, м'якого інвентарю, лікарських засобів, предметів особистої гігієни, іграшок, книжок, продуктів харчування тощо відповідно до норм, визначених законодавством для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Також призначається грошове забезпечення для прийомних батьків, яке становить 35 відсотків розміру соціальної допомоги на кожну прийомну дитину. Суми коштів, що належать вихованцям як пенсія, аліменти чи інші види державної допомоги, переходять у розпорядження батьків-вихователів і витрачаються на утримання вихованців. При влаштуванні дітей до дитячого будинку сімейного типу вихованці мають право підтримувати особисті контакти з батьками та іншими родичами, якщо це не суперечить їх інтересам і не заборонено рішенням суду.

В нашій країні дуже багато дітей, які мріють про маму і тата. Можливо чиясь  сім’я може стати для прийомної дитини осередком любові і тепла, якого вона прагне... Всі, хто бажає наповнити свій дім сміхом дітей, які позбавлені батьківської турботи,  можуть отримати  додаткову інформацією у  Службі у справах дітей Киселівської сільської ради.

Наші контакти:

Місце реєстрації: 15530, Чернігівська область, Чернігівський район, с.Киселівка, вул. Молодіжна, буд.10.

 

Фактичне місце знаходження: 15535, Чернігівська область, Чернігівський район, с.Вознесенське, вул.Центральна, буд. 43б.

 

код ЄДРПОУ 44342470                 e-mail: kiselivka_ccd@ukr.net

 

Телефон: +38 (063)-642-10-01

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь