Киселівська громада

Чернігівська область, Чернігівський район

ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ ВИКОНАВЧА ДИРЕКЦІЯ ІНФОРМУЄ

Дата: 12.07.2021 14:26
Кількість переглядів: 1010

06.07.2021

 

Компенсації від Фонду соціального страхування України за час ізоляції від COVID-19 склали майже 150 млн грн

Понад 130 тисяч українців знаходились на оплачуваній за кошти Фонду соціального страхування України самоізоляції під медичним наглядом з початку пандемії. Станом на сьогодні Фонд прийняв на оплату відповідні листки непрацездатності для компенсації втраченого за час ізоляції заробітку на загальну суму майже 150 мільйонів гривень.

Зокрема, на самоізоляції знаходились 15 тисяч медичних працівників, сума компенсацій за кошти Фонду склала для них 26,4 мільйона гривень.

Сума компенсації втраченого за період самоізоляції заробітку складає 50% середнього доходу незалежного від тривалості страхового стажу та 100% – для медичних працівників. ФССУ здійснює фінансування, починаючи з шостого дня ізоляції, перші п’ять днів оплачуються роботодавцем.

Допомога фінансується ФССУ на підставі лікарняного листка, виданого із зазначенням причини непрацездатності «11 – Ізоляція від COVID-19», або е-лікарняного із причиною непрацездатності «10 Перебування в самоізоляції, обсервації під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СoV-2». 

Направлення на самоізоляцію під меднаглядом здійснює лікар у разі контакту застрахованої особи з хворим на COVID-19 – Фонд компенсує втрачений за цей час заробіток з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції. 

08.07.2021

 

80% заяв на фінансування лікарняних подаються в електронному вигляді

Більшість роботодавців вже перейшли на електронний документообіг з Фондом соціального страхування України – близько 80% заяв-розрахунків, на підставі яких фінансується матеріальне забезпечення, подаються до Фонду онлайн. 

Електронний документообіг дозволяє пришвидшити подання заяв-розрахунків і повідомлень про виплату коштів застрахованим особам, а в період карантину – обмежити контакти для протидії поширенню коронавірусної інфекції.

Для подання до Фонду електронних документів із застосуванням електронного підпису/печатки страхувальники мають укласти відповідний договір – це можна зробити, звернувшись до відділень робочих органів виконавчої дирекції ФССУ.

? Контакти у розрізі регіонів: http://www.fssu.gov.ua/fse/control/main/uk/publish/article/968493 

? Примірний договір: http://www.fssu.gov.ua/fse/control/main/uk/publish/article/970830 

Нагадаємо, саме від дати отримання Фондом заяви-розрахунку залежить дата фінансування матеріального забезпечення застрахованим особам, зокрема, допомог по тимчасовій втраті працездатності, а також по вагітності та пологах.

У разі подання документа в електронному вигляді із застосуванням електронного цифрового підпису, роздрукована заява-розрахунок разом із наданими застрахованими особами документами, на підставі яких призначались окремі виплати та матеріальне забезпечення, зберігається у страхувальника.

Можливість подання заяв-розрахунків і повідомлень про виплату коштів застрахованим особам в електронному вигляді була впроваджена з 01 жовтня 2018 року відповідно до постанови правління Фонду від 19.07.2018 № 12.

 

Пресслужба виконавчої дирекції
 Фонду соціального страхування України

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь