Киселівська громада

Чернігівська область, Чернігівський район

ВІДДАНИЙ СПРАВІ ЕНТУЗІАСТ

Дата: 10.09.2024 12:37
Кількість переглядів: 30

    Куца Валерія Івановича, директора Будинку культури у Боромиках, можна коротко охарактеризувати словами давньогрецького філософа: «Це той, хто поєднує в собі силу, здоров’я і витривалість зі стійкою волею, розумом і серцем».

Фото без опису
    28-кратний чемпіон України, Європи та світу, учасник V Олімпійських ігор серед ветеранів (Мельбурн, 2002), володар 97 золотих медалей – все це про героя сьогоднішнього посту.

Фото без опису
    Дружба з важкою атлетикою для Валерія Івановича розпочалася ще у шкільному віці, коли відомий у світі фахівець, заслужений тренер України, легенда Чернігова Олександр Риков відібрав хлопчика для тренувань. Відтоді минуло майже 60 років. Позаду залишилися роки тренерської роботи в Україні, Австралії, Голландії, Бангладеш… Вийшовши на пенсію, Валерій Куц залишився вірний спорту. Придбавши будинок у Боромиках, відкрив у селі зал важкої атлетики, облаштував його саморобними тренажерами. Самотужки прагне залюбити молодь у спорт, виховати чемпіонів. Не залишає поза увагою інвалідів, знаходить індивідуальний підхід до кожного. На реабілітацію до тренера і масажиста приїжджають діти з усієї Чернігівської області. А він пишається результатами своїх вихованців на змаганнях з пауерліфтингу і прагне навчити своїх учнів головному: людина може досягти будь-якої мети, якщо готова працювати, бо мрії самі по собі не здійснюються - для їх реалізації потрібно докласти зусиль.

Фото без описуФото без опису
     Фото - з домашнього архіву Валерія Івановича, люб'язно надані працівникам відділу освіти, культури, туризму, сімї, молоді та спорту Киселівської сільської ради Чернігівського району Чернігівської області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь