Киселівська громада

Чернігівська область, Чернігівський район

День пам'яті захисників України

Дата: 30.08.2024 09:00
Кількість переглядів: 35

Фото без опису

29 серпня в Україні відзначається День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року за номером 621 для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за Батьківщину.

     29 серпня 2014 року сотні наших захисників у соняшникових полях під Іловайськом поклали свої життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни .Тому символом Дня пам'яті захисників України стала квітка соняха.

     Сонях - це не просто символ історичної мужності українських воїнів, це символ життя України. З чорним, як українська земля, зернятком, що обов'язково проросте, бо українці й далі будуть відроджуватися, скільки б не намагалися їх знищити.

     У нинішній війні ми платимо надзвичайно велику ціну. Безперечно, це не єдиний день у році, коли згадуються полеглі та віддається їм шана. Однак це нагода для всього суспільства разом зробити усе можливе, аби пам'ять героїв була збережена та зміцнена на багато поколінь вперед.

     Поки триває війна, ми не можемо знати точну кількість загиблих, назвати всіх поіменно або розповісти всі історії. Проте впевнені, що українське суспільство докладе максимум зусиль, щоб загиблі герої залишилися в нашій пам'яті не абстрактним образом або цифрою, а отримали належну шану. Щоб наша пам'ять про них була живою і дієвою. Щоб кожен із нас долучився до захисту і перемоги України.

     Пам'ятаємо і будемо пам'ятати.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь