Киселівська громада

Чернігівська область, Чернігівський район

Киселівська територіальна громада розпочинає розробку власної Стратегії розвитку

Дата: 23.05.2024 13:22
Кількість переглядів: 154

Фото без опису

Киселівська територіальна громада розпочинає розробку власної Стратегії розвитку

 

У Киселівській територіальній громаді стартує розробка власної стратегії розвитку. Необхідну експертну допомогу для цього надасть ГО «Агенція відновлення та розвитку» (АВР) в рамках проєкту, що реалізується за підтримки Фонду «Партнерство за сильну Україну» (ФПСУ).

 

Важливим етапом співпраці є залучення до процесу розробки документу місцевих мешканців. Зокрема, у громаді заплановано проведення соціально-економічного опитування, фокус-групових досліджень та SWOT-аналізу, результати яких будуть враховані при написанні проєкту стратегії. Також відбудуться обговорення з громадськістю вже напрацьованих драфтів документів.

 

Крім того, в рамках проєкту представники громади візьмуть участь в тренінгах із фандрейзингу та проєктного менеджменту, які проведуть експерти АВР. Отримані під час навчання знання, а також експертна підтримка допоможуть спеціалістам органів місцевого самоврядування у налагодженні  співпраці з міжнародними донорами та в реалізації проєктів відновлення й розвитку.

 

Киселівська територіальна громада у лютому-березні 2022 року опинилась в епіцентрі боїв за Чернігів на північно-східному напрямку. Окремі села громади зазнали величезних руйнувань і сотні людей залишились без житла. Водночас в громаду прибули вимушені переселенці з інших населених пунктів. Щоб створити комфортні умови для проживання людей і подальшого розвитку Киселівська ТГ потребує чіткої стратегії дій на найближчі роки й залучення додаткових фінансових ресурсів.  

 

Олександр Солонтай, голова правління АВР, керівник проєкту із розробки стратегій розвитку громад від Агенції відновлення та розвитку: «Ми усвідомлюємо, наскільки серйозні виклики, з якими зіткнулися громади, що пережили потужні руйнування, тимчасову окупацію й зменшення кількості мешканців. З одного боку – вони дещо ускладнюють розробку Стратегії розвитку, тому що безпекові ризики зберігаються.  З іншого – саме детальний аналіз цих ризиків й пошук нових можливостей допоможе максимально ефективно використати наявний ресурс, залучити додаткову підтримку та об’єднати місцеву спільноту навколо спільної мети. Ми вдячні громадам за довіру до експертизи АВР і раді допомогти нашим партнерам в ефективному плануванні й реалізації проєктів відновлення та розвитку».

 

Володимир Шелупець, голова Киселівської територіальної громади: «Найбільших руйнувань у нашій громаді зазнало село Новоселівка. Тому особливо актуальним є питання відновлення житла. 325 будинків пошкоджені частково, 162 повністю зруйновані. Є два комплекси очисних споруд, які потребують реконструкції й добудови. Також важливим напрямком для нас є збереження робочих місць і створення умов, які допоможуть зупинити виїзд молоді до Чернігова чи інших великих міст. Прагнемо зробити так, щоб навпаки, люди приїжджали до нас».

 

Цей проєкт відбувається за підтримки Фонду «Партнерство за сильну Україну». Фонд «Партнерство за сильну Україну» (ФПСУ) – це донорська програма, що фінансується урядами Великої Британії, Канади, Нідерландів, Сполучених Штатів Америки, Фінляндії, Швейцарії та Швеції. За спільної підтримки уряду України та урядів-партнерів Фонд реалізує проєкти, в першу чергу, на деокупованих і прифронтових територіях, спрямовані на посилення стійкості України перед лицем російської агресії. Метою ФПСУ є зміцнення спроможності українського уряду надавати місцевим громадам критично важливу підтримку в співпраці з громадянським суспільством, ЗМІ та приватним сектором.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь