Киселівська громада

Чернігівська область, Чернігівський район

Для громад Чернігівської області розпочалося навчання у рамках проєкту «Допомога громадам у організації ефективного управління територіями».

Дата: 20.05.2024 08:38
Кількість переглядів: 155

Фото без опису

Для громад Чернігівської області розпочалося навчання у рамках проєкту «Допомога громадам у організації ефективного управління територіями». Основна задача курсу практичних занять — пройти разом з громадами підготовчий проєкт розробки Комплексного плану просторового розвитку територій, розробити та затвердити завдання на розробку Комплексного плану. В подальшому це дозволить громадам розрахувати вартість розробки містобудівної документації та у подальшому брати участь у грантових проєктах.

Початок освітніх заходів відвідала і менеджер з просторового планування та ГІС Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) Катерина Рєзнікова та Сергій Куреня в.о. начальника містобудування та архітектури Чернігівської військової адміністрації, який зазначив важливість розробки Комплексних планів.

Фото без опису

Перший же день був дуже ефективним — дізналися про усі складові та етапи створення Комплексного плану, обговорили алгоритм створення проєктів рішень для розробки Комплексного плану просторового розвитку та обговорили процес прийняття такого рішення органами місцевого самоврядування, окремо зупинились на тому, як правильно висвітлювати дане рішення згідно законодавства, поділилися досвідом створення та проведення засідань робочих груп.

Фото без опису

Кожній з громад надано комплект посібників USAID Agro з розробки Комплексних планів та карта громади, яка необхідна для подальшої роботи, складено графік персональних консультацій для закріплення пройденого матеріалу.

Фото без опису

Діяльність стала можливою завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) у рамках Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО), яка виконується компанією Chemonics International.  Ця публікація відображає думку її авторів та не обов’язково є офіційною точкою зору USAID чи Уряду США.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь