Киселівська громада

Чернігівська область, Чернігівський район

28 липня – День Української Державності!

Дата: 28.07.2023 13:06
Кількість переглядів: 49

Фото без опису

   Свято – День Української Державності відзначається в День Хрещення Київської Русі – України. Саме 28 липня також є днем пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира – Хрестителя Русі – України. В цей день ми також шануємо всіх, хто доклав зусиль, щоб Україна існувала як незалежна, демократична держава – від Русі до сьогодення!

   Тисячолітня історія українського державотворення сягає своїми витоками Руської  середньовічної держави; тут було закладено фундамент державницьких традицій українців, звідси походить наш герб – Тризуб Володимира Великого, грошова одиниця – гривня  та Київ, як політичний і культурний центр України. Прийняття князем Київським Володимиром у 988 році християнства стало для України цивілізаційним вибором. 

   Державність є уособленням шляху нації до власної держави, ядром державності є воля до самовизначення, історичний досвід народу, його менталітет і правові традиції, а держава – це спосіб забезпечення і запорука існування та єдності нації.

   Україна нині як ніколи потребує сильної та ефективної держави, безперебійної роботи її інститутів. При цьому ми не маємо права та ніколи не відступимо від принципів демократичної і правової держави. Українці більше ніколи і нікому не подарують своєї української державності, яка означає тисячолітню історію багатомільйонного народу, десятків поколінь зі своєю рідною мовою та звичаями, традиціями та культурою, своїм військом і зі своїми Героями.

З Днем Української Державності!

З Днем Хрещення Київської Русі-України!

Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь