Киселівська громада

Чернігівська область, Чернігівський район

Звіт по роботі Киселівської Служби у Справах Дітей за 2022 рік.

Дата: 09.02.2023 23:51
Кількість переглядів: 1318

Звіт роботи Служби у справах дітей Киселівської сільської ради

за 2022 рік.

 

Рішенням п’ятої сесії  восьмого скликання Киселівської сільської ради від 16 квітня 2021 року № 5/VIII-4 було створено Службу у справах дітей Киселівської сільської ради. Служба у справах дітей здійснює облік дітей, залишених без батьківського піклування, дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, дітей, які проживають у сім`ях, що перебувають у складних життєвих обставинах, дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Штатна чисельність складає 2 особи (начальник та спеціаліст) при кількості дитячого населення 950 дітей.

Виконує обов’язки начальника Служби – Алієва Віта Анатоліївна, яка виконує обов’язки згідно розпорядження голови від 6 квітня 2022 № 32 «Про покладання на спеціаліста Служби у справах дітей Алієву В.А. обов’язків тимчасово відсутнього начальника Служби у справах дітей Киселівської сільської ради Тісєєвої Т.О.».

У Службі у справах дітей сільської ради створено комплексну систему захисту інформації та підключено до ресурсів Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Діти» (ЄІАС «Діти»), забезпечено ведення єдиного банку даних, де постійно оновлюється інформація, про дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, сімей потенційних опікунів, піклувальників, та дітей, що проживають в сім`ях, які опинились в складних життєвих обставинах.

  Станом на 01.02.2023 року Служба здійснює свою роботу з:

- 10 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;

  * 5 перебувають під опікою.

*5 проживають у ДБСТ.

- 4 дітей прибули із інших територій –  1 дитини позбавлена батьківського піклування, 3 – дітей відібрані від батьків без позбавлення батьківських прав згідно постанови 866 від 24 вересня 2008 року;

- 1 дитина, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів (має статус психологічне насилля);

- На території Киселівської сільської ради проживає – 5 опікунів , які виховують – 7 дітей;

- 12 дітей із 7 сімей – діти, які опинились у складних життєвих обставинах

*(1 родина, 1 дитина – перебуває за межами території України).

З первинного обліку, протягом звітного періоду, було знято 2 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування та 1 дитину, що опинилася у складних життєвих обставинах причина – досягнення дитиною повноліття.

На квартирний облік поставлено 4 дітей віком від 18-23 років.

  Надали інформацію виконавчому комітету Киселівської сільської ради про дітей, яким у 2021-2022 роках виповнюється 18 років згідно Програми «Надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, яким у 2021-2022 роках виповнюється 18 років».

Продовжуємо працювати згідно програми «Попередження дитячої безпритульності та бездоглядності, розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах Киселівської сільської ради Чернігівського району Чернігівської області на 2021-2024 роки».

Провели:

- 5 засідання Комісії з питань захисту прав дитини;

- від 13.05.2022 «Про зарахування на квартирний облік»;

- від 12.07.2022 «Про встановлення опіки та призначення опікуна» ;

- від 25.07.2022 «Про стан виконання батьківських обов’язків» ;

- від 18.08.2022  «Про стан виконання батьківських обов’язків» ;

- від 30.11.2022 «Про постановку на облік дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах» .

Засідання оформлені протоколами із зазначенням прийнятих рішень. 

- 3 засідання Координаційної ради у справах дітей виконавчого комітету Киселівської сільської ради, які також оформлені протоколами. 

Заведена Книга обліку нерухомого майна дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, до якої внесені відомості щодо наявного нерухомого майна у 4 дітей, яке належить дітям на праві користування.

Підготовлено та проведено захід до Дня усиновлення;

Щомісячно спільно з старостами старостинських округів та інспекторами ювенальної провенції здійснюється перевірка умов проживання дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, а також здійснена перевірка умов проживання всіх дітей, які стоять на обліку ССД (сім`ї опікунів та піклувальників, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів)

У вересні та жовтні місяці з метою виявлення дітей, які без поважних причин не приступили до занять у школі та були не охоплені навчанням на початок навчального року, було проведено рейд «Урок», при цьому виявлено та влаштовано до школи 2 дітей.

Проведено 17 профілактичних заходів (рейди) «Діти вулиці», «Вокзал». Під час рейдів було виявлено  8 дітей.  Віком від 6 до 14 років – 5 дітей, від 14 до 18 років  -  3 дітей, провели профілактично-роз’яснювальну  роботу з дітьми та батьками про необхідність продовжувати навчання та бути відповідальними батьками. Під час проведення рейдів було обстежено 41 родину, попереджено про невиконання батьківських обов’язків 4 батьків про що складено адміністративні протоколи.

Розроблені індивідуальні плани соціального захисту дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Працівники Служби брали участь у проведенні нарад, комісій, навчань, круглих столів, семінарів, тренінгів районного та обласного рівня, пройшли курси підвищення кваліфікації та отримали Сертифікати.

Проведена робота по забезпеченню продуктами харчування, засобів особистої гігієни, одягом та взуттям соціально не захищених верств населення (за підтримки благодійних організацій). Допомогою охопили всіх дітей, які перебувають на обліку.

Щомісячно до 5 числа місяця надається звітність, щодо соціального захисту внутрішньо переміщених дітей (форма 1); щомісячно до 20 числа місяця, наступного за звітним періодом надається звітність, щодо соціального захисту  дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів (форма 2); щомісячно до 20 числа з наростаючим підсумком надається звітність, щодо забезпечення прав дітей, які виховуються в сім`ях, в умовах проведення карантинних заходів (форма 3); щоквартально до 01 числа місяця, наступного за звітним періодом надається звітність щодо здійснення заходів попередження насильства в сім`ї (форма 5); щоквартально до 05 числа місяця, наступного за звітним періодом надається звітність про чисельність, склад і рух кадрів (форма 7); щоквартально до 05 числа місяця надається звітність про дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, а також дітей, розлучених із сім`єю, які не є громадянами України (форма 8).

 

Покладені на Службу обов’язки виконуються в повному обсязі, не допускаючи зривів, термінів розгляду звернень та заяв громадян, виконання нормативних документів.

На сьогодні актуальними залишаються питання:

  • підвищення ефективності діяльності Служби у справах дітей, закладів соціального захисту дітей, закладів освіти, спрямованої на профілактику бездоглядності та безпритульності дітей;

  • подальшого розвитку в громаді форм сімейного виховання дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, їх усиновлення, влаштування під опіку, піклування, розгалуження мережі патронатних та прийомних сімей, що є ефективним засобом боротьби з дитячою бездоглядністю та безпритульністю.

 

 

СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ І В ПОДАЛЬШІЙ РОБОТІ БУДЕ СТОЯТИ НА ЗАХИСТІ ПРАВ ТА ІНТЕРЕСІВ ДІТЕЙ.

 

 

 

 

В.о.начальника Служби                                                     Віта АЛІЄВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь