Киселівська громада

Чернігівська область, Чернігівський район

Європейський День боротьби з торгівлею людьми

Дата: 18.10.2022 14:05
Кількість переглядів: 131

Фото без опису

Сьогодні - Європейський День боротьби з торгівлею людьми

 

     18 жовтня – День, оголошений Європейським днем боротьби з торгівлею людьми. Такий день необхідний для консолідації діяльності та підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми, особливо жінками і дітьми. Небайдужість громадськості до цього явища і візуалізація проблеми на глобальному рівні - запорука успішної боротьби з даною проблемою. 


 Ініціатором відзначення Дня боротьби з торгівлею людьми виступив у 2007 році Європейський Парламент.

 

     А перед цим, 17 листопада 2005 року, була підписана Конвенція Ради Європи «Про боротьбу з торгівлею людьми». Пару років опісля Європейський Парламент одноголосно прийняв звіт «Стратегії запобігання торгівлі жінками і дітьми, які є вразливими до сексуальної експлуатації». Прийняття цього звіту Членами Європейського Парламенту спонукає країни - члени ЄС вживати більше заходів для боротьби з торгівлею людьми і покращувати захист прав потерпілих осіб.

 

     Країни, що ратифікували Конвенцію Ради Європи «Про боротьбу з торгівлею людьми» вдосконалюють систему надання допомоги потерпілим за кошти державних структур, процедури розгляду судових справ, координують діяльність силових відомств у сфері протидії торгівлі людьми з боку відповідних державних установ.    

Статистика.

Всього в області протягом 2013-2020 років статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, отримали 55 осіб, з них 30 чоловіків та 25 жінок. 53 особи постраждали за межами України, дві особи є постраждалими від торгівлі людьми всередині країни. У 2019 році – 12 постраждалих осіб: 10 чоловіків та 2 жінки. З них 7 – мешканці Коропського району, які є жертвами трудової експлуатації (6 чоловіків та 1 жінка), 1 особа – з Городнянського району та 4 особи з Чернігова.

У 2020 році 2 особам встановлено статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми (чоловік та жінка ) – мешканці Коропського району, вони стали жертвами трудової експлуатації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь