Киселівська громада

Чернігівська область, Чернігівський район

Жителі Киселівської громади отримали 5 нових модульних будиночків

Дата: 21.10.2023 19:59
Кількість переглядів: 108

       Фото без опису

Жителі Киселівської громади отримали 5 нових модульних будиночків

Нідерландський фонд «Open door Ukraine» завершив зовнішні роботи у п’яти будиночках у Киселівській громаді (4 у Новоселівці, 1 у Товтолісі). Їх встановили безпосередньо на приватних ділянках господарів, чиї домівки було повністю зруйновано під час рашистської навали.

   Юлія Скрипка, представниця фонду «Open door Ukraine»: «Це наш пілотний проект по відновленню приватного житла для людей, які постраждали від російської агресії. Сьогодні ми здаємо зовнішні роботи, а на наступному тижні будемо підписувати договори з жителями на внутрішні роботи. Сподіваємось, що через місяць – півтора будинки будуть готові».

   Будинки мають площу 60 квадратних метрів. Вони зроблені з енергоефективних матеріалів і матимуть газове опалення. За словами представниці фонду, такі технології використовуються у Канаді та Скандинавії, вони дозволять економити до 80% на опаленні взимку.

   

   «Однією з умов меморандуму було співфінансування від громади. Ми заливали фундамент, робили септики (водовідведення), все решта будував фонд. Усі комунікації були підведені власниками», - зауважив голова Киселівської громади Володимир Шелупець.

 

   Кошти на фундаменти надали Гончарівська та Деснянська громади.

 Мешканці задоволені і чекають скорішого заселення. Жительці Новоселівки Світлані Максименко будиночок встановили замість садиби, яка була зруйнована вщент.

«Кажуть, що в цьому будинку влітку не жарко, взимку тепло. З нетерпінням хочу заселитися, вже розпланувала, де буде яка кімната, навіть онука каже, що переїде до нас» - розповідає Світлана.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь