Киселівська громада

Чернігівська область, Чернігівський район

9 травня відзначаємо День Європи

Дата: 09.05.2023 08:00
Кількість переглядів: 87

Фото без опису

У День Європи ми вшановуємо європейську єдність задля миру, свободи, поваги та прогресу. Сьогодні мільйони людей по всьому європейському континенту єдині у сподіваннях, прагненнях та вірі в перемогу України. Думкам вони на фронті – біля тих, хто в бою; на окупованих територіях – біля тих, хто чинить спротив окупантам; у затишних європейських містах – біля тих, кого роз’єднала війна; в Україні – біля тих, хто живе під постійним тиском з боку ворога.

За наші спільні цінності свободи та демократії билися та досі б’ються Буча, Херсон, Маріуполь, Харків, Бахмут… Це все – Україна. Це все – Європа. Саме там, по лінії зіткнення, проходить межа між вільним європейським майбутнім та авторитарним імперським минулим, яке існує в парадигмі «сфер впливу», «історичної місії» та «руського міра».

Дні війни міцно з’єднали Європу та Україну. Наші союзники озброюють нас, приймають на лікування та реабілітацію поранених захисників та захисниць, надають фінансову та технічну допомогу. Національні парламенти та правозахисні групи стали майданчиками для підвищення обізнаності про військові злочини Росії та просування ідеї необхідності покарання злочинців. Європейці надають прихисток українцям, збирають гуманітарну допомогу, приїздять в українські міста та власними руками допомагають їх відбудовувати. Волонтери з усього світу зараз знаходяться в Україні – воюють, лікують, пишуть правду про війну.

Європа підтримала Україну у її боротьбі за моральні принципи та правові норми, які сформували наш континент після Другої Світової Війни та на які зараз наведений російський приціл. Україна вистояла і довела, що без неї євро-атлантична безпека, демократія та солідарність будуть вразливими та крихкими.

Наша європейська єдність – це наше теперішнє та наше майбутнє! Величезне значення має об’єднання майбутніх зусиль для подолання катастрофи, яку принесла Росія. Ми маємо бути єдиними у нашій наполегливості віднайти правосуддя для жертв російської агресії. Ми маємо бути єдиними у нашому бажанні зміцнювати колективну безпеку від загроз популістів, світових диктаторів та їх пропаганди. Ми маємо бути єдиними у нашій рішучості контролювати виконання діючих санкцій та, за необхідності, розширювати їх перелік.

Ми маємо разом тиснути на Росію для повернення до дому українських дітей. Ми маємо разом віднайти механізми для відшкодування Росією усіх нанесених збитків Україні, її громадянам, економіці та природі. Ми маємо разом модернізувати формат міжнародної співпраці, щоб у жодного агресора не було можливості головувати у найвпливовіших організаціях та лицемірно розмірковувати про мир.

Це колосальний шлях, який має пройти Україна у складі міцної, об’єднаної та розширеної Європи!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь