Киселівська громада

Чернігівська область, Чернігівський район

Звіт роботи Киселівської ССД за 2021 рік.

Дата: 24.01.2022 16:18
Кількість переглядів: 1181

Фото без опису

Звіт роботи Киселівської ССД за 2021 рік.

 

 

  1. Зареєстрували Службу у справах дітей Киселівської сільської ради Чернігівського району Чернігівської області в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб 01.07.2021 року.

  2. На обліку Служби у справах дітей перебуває 23 дитини, з них 9 дітей, які опинились в складних життєвих обставинах,1 дитина, яка прибула з інших територій, 1 дитина, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, 4 - Опіка, 3 дитини – Піклування, 2 дитини – Прийомна сім`я, 3 дитини – ДБСТ.

Служба у справах дітей веде пошук кандидатів для створення Патронатної сім`ї.

  1. Створили Комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Киселівської сільської ради та розробили Положення  про Комісію з питань захисту прав дитини  виконавчого комітету Киселівської сільської ради.

  2. Створили Координаційну раду у справах дітей виконавчого комітету Киселівської сільської ради та розробили Положення про Координаційну раду у справах дітей  виконавчого комітету Киселівської сільської ради.

  3. Створили Міждисциплінарну команду та розробили Положення про Міждисциплінарну команду.

  4. Розробили Положення про квартирний облік при виконавчому комітеті Киселівської сільської ради та Положення про облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов при виконавчому комітеті Киселівської сільської ради.

  5. Створили Громадську комісію з житлових питань при виконавчому комітеті Киселівської сільської ради з затвердженим  її персональним складом та розробили Положення про Громадську комісію з житлових питань при виконавчому комітеті Киселівської сільської ради.

  6. Зібрали документи для постановки на квартирний облік дитини-сироти, згідно Програми.

  7. Створили Комісію з використання у 2021 році субвенції з державного бюджету на забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа Киселівської сільської ради.

  8.  Розробили Програму надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, яким у 2021-2022 роках виповнюється 18 років.

  9.  Надали інформацію виконавчому комітету Киселівської сільської ради про дітей, яким у 2021-2022 роках виповнюється 18 років.

  10.  Розробили Програму забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа Киселівської сільської ради Чернігівського району Чернігівської області на 2022-2024 роки.

  11.  Розробили Програму попередження дитячої безпритульності та бездоглядності, розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах Киселівської сільської ради Чернігівського району Чернігівської області на 2021-2024 роки.

  12.  Щомісячно проводимо засідання Комісії з питань захисту прав дитини.

  13.  Підготовлено та проведено захід до Дня Знань для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, що опинились у складних життєвих обставинах.

  14.  Підготовлено та проведено захід до Дня усиновлення;

  15.  Щомісячно здійснюється перевірка умов проживання дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, а також здійснена перевірка умов проживання всіх дітей, які стоять на обліку ССД (сім`ї опікунів та піклувальників, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів)

  16.  Постійно з працівниками сільської ради, відділом освіти, культури, туризму сім’ї, молоді та спорту виявляємо сім'ї, де батьки не виконують або ухиляються від виконання своїх обов'язків по вихованню та утриманню дітей, а також дорослих, які втягують дітей у злочинну діяльність (за цей час виявлено та поставлено на облік вісім дітей, з батьками яких постійно проводиться профілактично-роз’яснювальна робота та надається допомога).

  17.  Щомісячно до 5 числа місяця надається звітність, щодо соціального захисту внутрішньо переміщених дітей (форма 1); щомісячно до 20 числа місяця, наступного за звітним періодом надається звітність, щодо соціального захисту  дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів (форма 2); щомісячно до 20 числа з наростаючим підсумком надається звітність, щодо забезпечення прав дітей, які виховуються в сім`ях, в умовах проведення карантинних заходів (форма 3); щоквартально до 01 числа місяця, наступного за звітним періодом надається звітність щодо здійснення заходів попередження насильства в сім`ї (форма 5); щоквартально до 05 числа місяця, наступного за звітним періодом надається звітність про чисельність, склад і рух кадрів (форма 7); щоквартально до 05 числа місяця надається звітність про дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, а також дітей, розлучених із сім`єю, які не є громадянами України (форма 8).

  18.  У вересні та жовтні місяці з метою виявлення дітей, які без поважних причин не приступили до занять у школі, було проведено рейд «Урок», при цьому виявлено та влаштовано до школи четверо дітей.

  19. У четвертому кварталі були проведені профілактичні заходи ейди) «Діти вулиці», «Вокзал». Під час рейдів було виявлено  одну дитину віком від 14 до 18 років, учня ПТУ, який не відвідував заняття. Провели профілактично-роз’яснювальну  роботу з дитиною та батьками про необхідність продовжувати навчання та відповідально ставитись до свого майбутнього. Під час проведення рейдів було обстежено 28 сімей, про що складено акти обстеження умов проживання.

  20.  Постійно спільно з відділом освіти, культури, туризму, сім’ї, молоді та спорту здійснювались перевірки стану виховної та профілактичної роботи по навчальних закладах; проводилось поновлення інформаційного банку даних щодо різних категорій дітей; проводилась робота з особовими справами дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; участь у судових засіданнях стосовно захисту прав дітей; підготовка позовних заяв про позбавлення батьківських прав батьків, які ухиляються від виконання своїх обов'язків; надавали консультативну допомогу в питаннях, що стосуються компетенції Служби у справах дітей; висвітлювали інформацію, що стосуються дітей та підлітків, на сайті Киселівської ОТГ.

  21. Щомісячно готувались висновки на засідання комісії з питань захисту прав дитини; готувались висновки про стан утримання, виховання та розвиток дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування. За необхідністю готувались проекти дозволів дарування, купівлі-продажу на ім`я малолітніх та неповнолітніх дітей.

  22. Розроблені індивідуальні плани соціального захисту дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

  23.  Інформація в ЄІАС «Діти» постійно поновлюється та доповнюється. Паралельно з даними, які містяться в ЄІАС «Діти», працівниками Служби ведуться особові справи дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, та дітей, які опинились в складних життєвих обставинах.

  24. Працівники Служби брали участь у проведенні нарад, комісій, навчань, круглих столів, семінарів, тренінгів. Пройшли навчання на тренінгу «Права дитини та практики їх застосування у діяльності органів влади та служб, що працюють в інтересах дитини» та отримали Сертифікати.

  25. Проведена робота по забезпеченню продуктами харчування соціально не захищених верств населення (за підтримки благодійних організацій). Допомогу отримали 27 сімей.

  26.  З 25 листопада по 16 грудня проведено Всеукраїнську акцію «16 днів проти насильства». З метою формування у громадськості «нульової толерантності» до різних форм насильства, привернення уваги до жорсткого поводження з дітьми.

  27. Привітали з новорічними та різдвяними святами, та подарували солодощі дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, а також дітям СЖО.

  28. Здали звіт по стану справ Киселівської ССД до Чернігівської районної ССД та Чернігівської обласної ССД.

  29. Покладені на Службу обов’язки виконуються в повному обсязі, не допускаючи зривів, термінів розгляду звернень та заяв громадян, виконання нормативних документів.

  30. На сьогодні актуальними залишаються питання:

  • підвищення ефективності діяльності Служби у справах дітей, закладів соціального захисту дітей, закладів освіти, спрямованої на профілактику бездоглядності та безпритульності дітей;

  • подальшого розвитку в громаді форм сімейного виховання дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, їх усиновлення, влаштування під опіку, піклування, розгалуження мережі патронатних та прийомних сімей, що є ефективним засобом боротьби з дитячою бездоглядністю та безпритульністю.

 

СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ І В ПОДАЛЬШІЙ РОБОТІ БУДЕ СТОЯТИ НА ЗАХИСТІ ПРАВ ТА ІНТЕРЕСІВ ДІТЕЙ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь