Киселівська громада

Чернігівська область, Чернігівський район

3 грудня - Міжнародний День людей з інвалідністю.

Дата: 03.12.2021 08:52
Кількість переглядів: 1122

Фото без опису

Щорічно 3 грудня відзначають Міжнародний День людей з інвалідністю. Його було засновано 14 жовтня 1992 року Генеральною Асамблеєю ООН. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства — людей із інвалідністю. Це добра нагода проаналізувати, що вже зроблено і що треба зробити для формування гідних умов життя для людей з особливими потребами, на долю яких випали нелегкі випробування.

Переймаючись буденними проблемами, ми повинні замислитися над непростою долею людей, а особливо дітей з вадами здоров’я і не тільки у цей день, а й протягом цілого року не забувати про те, що поруч з нами живуть люди з обмеженими можливостями, і вони потребують допомоги і уваги. Захищаючи гідність осіб з інвалідністю ми захищаємо своє людське обличчя. Інвалідність – це не вирок. Практика показує, що особи з інвалідністю можуть бути і стають повноцінними і високо ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства. Тож хочеться побажати їм витримки, здоров’я, оптимізму, можливості втілити в реальності їхні плани та задуми.

Ми висловлюємо вдячність всім, хто опікується особами з інвалідністю, адже надання їм щоденної підтримки й допомоги – реальний вияв милосердя, людяності та любові до ближнього. Нехай ваша щоденна турбота допомагає мужнім людям забувати про труднощі, а їхні серця наповнюються теплотою і впевненістю в завтрашньому дні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь