Киселівська громада

Чернігівська область, Чернігівський район

3 грудня - Міжнародний День людей з інвалідністю.

Дата: 03.12.2021 08:52
Кількість переглядів: 1059

Щорічно 3 грудня відзначають Міжнародний День людей з інвалідністю. Його було засновано 14 жовтня 1992 року Генеральною Асамблеєю ООН. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства — людей із інвалідністю. Це добра нагода проаналізувати, що вже зроблено і що треба зробити для формування гідних умов життя для людей з особливими потребами, на долю яких випали нелегкі випробування.

Переймаючись буденними проблемами, ми повинні замислитися над непростою долею людей, а особливо дітей з вадами здоров’я і не тільки у цей день, а й протягом цілого року не забувати про те, що поруч з нами живуть люди з обмеженими можливостями, і вони потребують допомоги і уваги. Захищаючи гідність осіб з інвалідністю ми захищаємо своє людське обличчя. Інвалідність – це не вирок. Практика показує, що особи з інвалідністю можуть бути і стають повноцінними і високо ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства. Тож хочеться побажати їм витримки, здоров’я, оптимізму, можливості втілити в реальності їхні плани та задуми.

Ми висловлюємо вдячність всім, хто опікується особами з інвалідністю, адже надання їм щоденної підтримки й допомоги – реальний вияв милосердя, людяності та любові до ближнього. Нехай ваша щоденна турбота допомагає мужнім людям забувати про труднощі, а їхні серця наповнюються теплотою і впевненістю в завтрашньому дні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь