Киселівська громада

Чернігівська область, Чернігівський район

Вітання

Дата: 05.11.2021 10:30
Кількість переглядів: 966

«Служба зайнятості сьогодні – це сучасний формат, сервіси та можливості для клієнтів»

 

У першу неділю листопада  в Україні своє професійне свято  відзначають працівники соціальної сфери, чия професія передусім визначається категоріями добробуту і гуманізму.

Це свято є свідченням високої оцінки державою ролі працівників, які щодня забезпечують реалізацію державної політики з питань соціального захисту, зайнятості, організації оплати і безпеки праці, трудових відносин                                                                                                                                                                       До когорти соціальних працівників належать і фахівці служби зайнятості, які надають допомогу та підтримку громадянам в разі безробіття.

«Нині служба зайнятості є активним посередником на ринку праці між роботодавцями і шукачами роботи, здатна прогнозувати та оперативно реагувати на виклики ринку праці. Вона,  єдина в українському суспільстві, на безоплатній основі надає послуги із пошуку роботи та підбору персоналу. Сьогодні це сервісна установа сучасного формату, яка пропонує нові можливості для клієнтів. Усі структурні підрозділи державної служби зайнятості працюють за єдиною, перевіреною роками та відпрацьованою до дрібниць технологією. Наші клієнти, незалежно від місця проживання, можуть звернутися до будь-якого центру зайнятості та отримати всі передбачені законодавством послуги. У нас створено уніфіковану в межах країни базу вакансій, яка оновлюється щодня та доступна у будь-якому куточку України», - говорить директор Чернігівської районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості Ірина Некрасова.

Якщо говорити мовою статистики, то лише в цьому році послугами служби зайнятості в Чернігівському районі скористалися  2100 громадян, з них 1133 осіб мали статус безробітного, отримували послуги служби зайнятості та матеріальне забезпечення на випадок безробіття. Майже кожного другого з них охоплено активними заходами сприяння зайнятості. Відтак маємо 349 працевлаштованих за сприяння служби зайнятості,  99 осіб скерованих на професійне навчання, 111 осіб залучених до громадських та інших робіт тимчасового характеру                                                                                                                                     

Для підвищення конкурентоспроможності громадян на ринку праці служба зайнятості пропонує низку освітніх можливостей для дорослого населення – безкоштовно і в стислі терміни можна здобути затребувану на ринку праці професію чи підвищити кваліфікацію. У системі  державної служби зайнятості діють 11 центрів професійно-технічної освіти, які здійснюють професійну підготовку за 95 ліцензованими робітничими професіями.

Аби стати затребуваними, громадяни старше 45 років можуть отримати ваучер на навчання. Крім того, існує можливість підтвердити результати неформального професійного навчання.

Шукати роботу та будувати кар’єру нашим клієнтам сьогодні допомагають кар’єрні радники, які забезпечують їх індивідуальний супровід на шляху до працевлаштування. На допомогу роботодавцям створено інститут консультанта роботодавця.

Служба зайнятості демонструє сучасний підхід у підборі кадрів, працюючи на засадах рекрутингу, тобто на повному ринку праці. З метою оперативного підбору кадрів створено інтерактивні карти вакансій, доступні всім користувачам мережі Інтернет; діють й інші корисні для шукачів роботи та роботодавців он-лайн сервіси.

На порталі державної служби зайнятості для наших клієнтів створено цілу низку зручних електронних сервісів, якими можна скористатися, не виходячи з дому. Зокрема, у вільному доступі не лише оперативна база вакансій, а й база резюме шукачів роботи.

Сьогодні людина, яка планує звернутися за допомогою до служби зайнятості, може записатися на первинний прийом до фахівця, скориставшись сервісом із онлайн реєстрації.  Роботодавці та безробітні можуть створити електронні кабінети.

 

Дистанційно можна отримати й профорієнтаційні послуги, скориставшись онлайн платформою з профорієнтації та розвитку кар’єри. Зручний сервіс з онлайн тестування допоможе пройти комплексну профдіагностику та оцінити власний потенціал, аби усвідомлено обрати майбутню професію та розробити стратегію кар’єрного зростання.

А для всіх, хто прагне опанувати нові знання та розвивати власні компетенції, функціонує освітній портал державної служби зайнятості, який пропонує онлайн курси, вебінари, дистанційні навчальні програми та безліч іншої корисної для пошуку роботи та працівників інформації.

 

Сьогодні зареєструватись в службі зайнятості можна на сайті державних послуг «Дія». Для цього необхідно обрати послугу «Допомога по безробіттю», виконати кілька простих кроків для реєстрації і наші фахівці допоможуть вам із пошуком роботи. А з мобільним застосунком «Дія» ви можете у службі зайнятості користуватися своїми е-документами.

Отож, курс, яким зараз прямує державна служба зайнятості, націлений на модернізацію та осучаснення послуг, цифровізацію всіх процесів та отримання послуг в онлайн режимі.

Чернігівська районна філія Чернігівського обласного центру зайнятості

Професійне свято - зазвичай визначна подія для людей окремо взятої професії. Проте, День працівника соціальної сфери не має чіткої галузевої належності, бо об’єднує людей, які присвятили своє життя благородній справі -роботі у соціальній сфері.

Користуючись нагодою, вітаю працівників державної служби зайнятості та соціальних партнерів. Щира подяка та низький уклін вам за людяність та небайдужість, самовіддану працю всім, хто опікується проблемами людей, віддаючи їм частину свого душевного тепла. Від вашого професіоналізму та особистих якостей залежить впевненість у завтрашньому дні багатьох людей в державі.

Від щирого серця зичу Всім доброго здоровя, миру та злагоди, добробуту та оптимізму.

 

Директор Чернігівської районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь