Киселівська громада

Чернігівська область, Чернігівський район

Селу БОРОМИКИ 400 років!

Дата: 24.06.2021 11:22
Кількість переглядів: 1195

СЕЛО НА ЧЕРНІГІВЩИНІ ВІДСВЯТКУВАЛО СВІЙ ЮВІЛЕЙ

Боромики – це село на Чернігівщині, яке розташувалося в на правому березі  річки Десни. Перша згадка про Боромики датується 1621 роком. Подякувати назві села, за легендою, можна першому поселенцю - рибалці Боромику, але все ж таки, ймовірніше за все, густим лісам-борам, які  й досі дарують красу і силу жителям села та туристам.

Мальовничим Боромикам виповнилось вже 400 років. Благословенна Богом земля зачаровує та надихає своєю красою. За 4 століття  село пережило чимало подій, але незмінним залишились люди, які тут проживають, а вони неймовірні: чудові, добрі, талановиті майстри, співаки, поети, художники, краєзнавці тощо.

У понеділок, 21 червня Боромики відсвяткували День села, лунали пісні, танці, знову слова вітання, знову  нагородження, які чергувались із розповідями про найбільш важливі події в житті села. Концертна програма завершилася, але свято продовжилось - у центрі села до пізньої ночі тривали народні гуляння, стомлені, але задоволені розходились по домівках учасники заходів, вже плануючи наступні ювілеї.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь