Киселівська громада

Чернігівська область, Чернігівський район

ЧернігівГазЗбут інформує

Дата: 24.05.2021 12:23
Кількість переглядів: 1525

Фото без опису

На 235 мільйонів гривень скоротили заборгованість за газ жителі Чернігівщини

 

За перші чотири місяці поточного року клієнти ТОВ «Чернігівгаз Збут» скоротили заборгованість за спожитий природний газ на 32,35%. Так, станом на 1 січня 2021 року борг побутових споживачів становив 727 млн грн, а на початок травня він зменшився до 491,8 млн грн.

По завершенню сезону холодів, а відтак і пікового споживання природного газу, побутові споживачі починають гасити заборгованості попередніх періодів.

«Протягом останніх двох місяців помітна стабільна тенденція до зниження рівня заборгованості. Лише в порівнянні з минулим місяцем боргові зобов’язання побутових споживачів скоротилися на 54 млн грн. Найбільш стабільно розраховуються жителі Бобровиці — понад 84% містян не мають заборгованості, а більше ніж 14% з них мають на рахунках переплату. Найбільше боргів накопичили Чернігів, Ніжин та Прилуки. Так, лише в обласному центрі близько 97,7 тис. споживачів, тобто 82% клієнтів мають заборгованість понад 226,4 млн грн», — зазначила очільниця відділу продажів фізичним особам ТОВ «Чернігівгаз Збут» Ірина Антоненко.

Серед районних центрів, менших як за площею, так і за кількістю споживачів, лідирують Бахмач, Носівка та Новгород-Сіверський, де заборгованість мають від 30 до 54% споживачів природного газу.

Незважаючи на суттєву заборгованість клієнтів, ТОВ «Чернігівгаз Збут» на період карантину не ініціює відключення споживачів від системи газопостачання, а також не нараховує побутовим споживачам жодних пень чи штрафів за несвоєчасну оплату спожитого палива.

Натомість, фахівці компанії пропонують клієнтам укласти договір реструктуризації і сплачувати борг рівними частинами. Так, від початку року боргових зобов’язань клієнтів уже реструктуризовано більше ніж на 235 тисяч гривень. Переважну більшість угод укладено з жителями Чернігова і Прилук.

«Переважна більшість боргів накопичується в опалювальний сезон, коли споживання палива найбільше. Щоб уникнути такої ситуації в майбутньому  опалювальному сезоні, ми пропонуємо нашим клієнтам тариф «Твій газ Рівномірний платіж». Він дасть змогу споживачам завчасно спланувати витрати й рівними частинами оплачувати весь річний обсяг газу. При цьому суттєво зменшується навантаження на сімейний бюджет взимку, у період пікового споживання палива», — говорить директор ТОВ «Чернігівгаз Збут» Іван Луста.

У компанії зазначають, що найбільше тариф «Твій газ Рівномірний платіж» може зацікавити власників житла з індивідуальним опаленням, адже за умовами пропозиції взимку клієнт платитиме значно менше, ніж реально споживає, а відтак не накопичуватиме боргів.

ТОВ «Чернігівгаз Збут» дякує кожному клієнту, який вчасно розраховується за спожитий ресурс. Нагадаємо, щоб не потрапити до переліку боржників, споживачі мають розраховуватися за спожите паливо не пізніше 25 числа місяця наступного за місяцем постачання, відповідно до Правил постачання природного газу.

Зробити це швидко й безпечно можна за допомогою широкого арсеналу онлайн сервісів, що збереже ваш час і допоможе контролювати стан свого рахунку:

· Додаток для Android: (http://bit.ly/104Android)

· Додаток для iOS: (http://bit.ly/104iPhone)

· Вайбер-бот: (http://bit.ly/7104uaViber)

· Телеграм-бот: (https://t.me/ua7104_bot)

«Чернігівгаз Збут». Надійний та зручний для кожного!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь