Киселівська громада

Чернігівська область, Чернігівський район

16 січня - День пам'яті захисників Донецького аеропорту

Дата: 16.01.2021 19:37
Кількість переглядів: 1269

 Фото без опису

 16 січня в Україні відзначається День пам'яті захисників Донецького аеропорту, яких назвали "кіборгами". Цей меморіальний день було встановлено за ініціативою самих "кіборгів".

  В обороні цього об’єкта брали участь не тільки воїни, але і медики з волонтерами, що надавали допомогу та підтримку українським бійцям. Тому пам’ять присвячена усім, хто стояв за Україну в ті дні.

   Довідково: У різний час в аеропорту та прилеглому селищі Піски воювали спецпризначенці 3-го окремого полку, бійці 79, 80, 81, 95 окремих аеромобільних та 93 окремої механізованої бригад, 57 окремої мотопіхотної бригади, 90-го окремого аеромобільного та 74-го окремого розвідувального батальйонів, бійці полку «Дніпро-1», вояки Добровольчого українського корпусу (ДУК) та інших формувань.

Загальне число військових, що були залучені до операцій в аеропорту, встановити важко, проте точно відома кількість загиблих: 100 воїнів, у тому числі 4 зниклих безвісти. Крім загиблих, є дані про 290—305 поранених під час боїв (за даними Вікіпедії).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь